F-SHAPE

F-SHAPE (Future Space for Shared and Personal Learning and Working) on Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen (KTL), Soveltavan kielentutkimuksen keskuksen (Solki), Kielikeskuksen ja Tampereen yliopiston INFIMin yhteinen Tekesin rahoittama tutkimushanke. Hanke on käynnistynyt 1.1.2010 ja kestää kaksi vuotta.

Yrityskumppaneina hankkeessa ovat mukana Nordea, Finanssi- ja vakuutuskoulutus FINVA, LudoCraft, IBM, Mediamaisteri Group ja Humap.

TIIVISTELMÄ
Hankkeessa kehitetään joustavaa oppimisen konseptia erityisesti työelämän ja aikuiskäyttäjien tarpeisiin. Hanke yhdistää uudella tavalla oppimisen tiloja: fyysistä ja virtuaalista (Web2.0 & 3D), henkilökohtaista ja yhteisöllistä ja murtaa samalla formaalin ja informaalin oppimisen rajaa. Työ toteutetaan toisiaan tukevina työpaketteina, joiden puitteissa kehitetään periaatteita, toimintamalleja ja teknisiä ratkaisuja, jotka tukevat yhteisöllistä oppimista ja erilaisten organisaatioiden tavoitteita (mm. oppimisen laadun parantaminen, hiljaisen tiedon kerääminen, asiantuntijuuden rakentaminen). Tuloksilla on merkitystä eLearning-yrityksille (ml. sosiaalinen media ja 3D-virtuaalimaailmat) ja henkilöstöään kehittäville organisaatioille, mutta myös kansallisesti tulevaisuuden koulutuksen kehittämisessä.

SUMMARY
The project intends to develop and research a flexible learning solution that is intended to serve the needs of adult learners and work life in particular. The project combines different learning spaces: virtual (social media & 3D), personal and shared space, and merges the boundaries between informal and formal learning. Solutions, principles and framework are developed through working packages that intend to support shared learning and goals of the organizations involved. The results and products will benefit the eLearning industry (including social media and 3D virtual worlds), staff training and public education.

Jyväskylän yliopiston tiedote 6.10.2009:
Jyväskylän ja Tampereen yliopistot kehittävät tulevaisuuden oppimisen malleja. Tekesin rahoittama hanke palvelee yrityksiä ja aikuisia.

Mainokset

1 Response to “F-SHAPE”


 1. 1 Tarja Keski-Mattinen lokakuu 31, 2009 4:11 pm

  Hei,

  hankkeenne on erittäin mielenkiintoinen. Itse työskentelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opettajana ja eri projekteissa, jotka liittyvät verkko-oppimiseen ja verkko-ohjaukseen.

  Mielelläni seuraan jatkossa F-Shape hankkeen tuloksia ja jos teillä on käytössä postituslista, niin mielelläni haluaisin mukaan.

  Terv.

  Tarja Keski-Mattinen
  SeAMK


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s




Hankkeen osapuolet

syyskuu 2009
ma ti ke to pe la su
« Huh   Hel »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Mainokset

%d bloggers like this: